despre autism, mama, Sunt Părinte

Povestea unui copil dosebit la ”Fii sănătos”


Pe parcursul a 40 minute, Maria Marian a reușit să vorbească despre ce este autismul și care sunt semnele caracteristice Tulburării din spectrul autist (TSA), terapii, bune practice de peste hotarele țării, având invitați, rând pe rând, părinți de copii cu autism, medici psihiatri, psihopedagogi, experți străini și chiar ambasadori ai autismului.

Ne bucurăm nespus că ideea Mariei Marian de a face o emisiune despre autism a coincis cu vizita experților de la Institutul Național pentru autism din Cehia – Nautis. Aveți ocazia să o ascultați pe dna Magdalena Thorova, director executiv al Nautis, care povestește despre cum sta Cehia la capitolul autism.

Menționăm că, în cadrul proiectului Ajutor pentru copii cu autism și boli genetice rare, Nautis va fi expertul din parte finanțatorilor cehi, care va monitoriza implementările politicilor publice visavis de autism în Republica Moldova, va participa la cercetările și studiile pe statistică, va acorda consultanță în scrierea manualelor de profil, și în general, va lucra cot la cot cu implementatorii proiectului – ADRA Moldova și AO SOS Autism, pentru a spori calitatea serviciilor prestate copiilor cu autism.

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.