despre autism, Legislatie, mama, stiri, Sunt Părinte

Copiii cu autism au reușit să unească Statul, ONG-urile de profil și finanțatorii cehi pentru o colaborare de 4 ani

Azi, 29 noiembrie 2018, la ora 11.00, în incinta Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a fost semnat Memorandumul de înțelegere între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova şi Agentia Ceha pentru Dezvoltare si Cooperare in Moldova cu privire la Proiectul “Ajutor pentru copiii cu tulburări de spectrul autist (TSA) și alte tulburări genetice din Republica Moldova”, colaborare care va dura până pe 31.12.2021.

Menționăm că proiectul “Ajutor pentru copiii cu tulburări de spectrul autist (TSA) și alte tulburări genetice din Republica Moldova”, este finanțat de Agentia Ceha pentru Dezvoltare si Cooperare in Moldova și este implementat de ADRA Moldova și AO SOS Autism.

La întrevedere au fost prezenți: Ministrul  Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dna Silvia Radu; Atașatul pentru Economie și Dezvoltare al Ambasadei Republicii Cehe, dl Jan Husak; Coordonatorul de proiecte al Ambasadei Republicii Cehe, dna Daniela Dragalin; șef Direcţie asistenţă medicală spitalicească şi urgentă, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, dna Rodica Scutelnic; secretarul de stat, dna Viorica Dumbrăveanu; Director general ADRA Moldova, dl Andrei Gârleanu; Director Executiv AO SOS Autism,  dna Aliona Dumitraș și alții.

”Noi cu AO SOS Autism avem deja o colaborare frumoasă. Ne vom strădui și în continuare să acordăm toată susținerea, pentru a ajuta cumva copiii, dar și adulții cu autism. Dar voi trebuie să bateți la usi mai insistent pentru ca să vi se deschidă, pentru că ministerul are foarte multe proiecte și s-ar putea să ne mișcăm mai încet decât se așteaptă”, a zâmbit dna Ministru Silvia Radu.

Dl Jan Husak a declarant că Ambasada Republicii Cehe speră ca proiectele cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să continue, pentru că până acum colaborarea a fost una foarte productivă.

Dna Aliona Dumitraș la rândul său și-a exprimat gratitudinea față de înalții oficiali și receptivitatea acestora, dar și speranțele că împreună putem schimba situația copiilor cu autism din Republica Moldova.

Scopul principal al Memorandumului de înțelegere semnat astăzi este de a asigura condiţii adecvate pentru implementarea cu success a Proiectului “Ajutor pentru copiii cu tulburări de spectru autist (TSA) și alte tulburări genetice din Republica Moldova” in perioada 01.07.2018-31.12.2021.

Obiectivul general al Proiectului este de a fortifica calitatea si disponibilitatea serviciilor prestate copiilor cu autism (TSA) si alte tulburari genetice si precum si parintilor- ingrijitorilor in RM.

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.