despre autism, mama, stiri, Sunt Părinte

Nutriţionista Lucia Gavriliţă: Alimentaţia poate vindeca chiar şi boli genetice

Viaţa i-a pus la grea încercare când au venit pe lume cei doi copii, Călin şi Elena, ambii cu grave probleme de sănătate. După zeci de terapii, alimentaţia vie este cea care i-a pus pe picioare. Nutriţionista Lucia Gavriliţă crede cu tărie că hrana este cel mai puternic medicament, iar un copil cu dizabilitate este lecţia supremă de perseverenţă. Vă invităm să urmăriţi o poveste de viaţă plină de sănătate, dragoste şi armonie.

În casa şi familia Luciei Gavriliţă totul respiră sănătate. Femeia spune că viaţa familiei ei a cunoscut două etape: perioada de până la aflarea veştii că fetiţa ei, Lenuţa, suferă de o afecţiune necruţătoare şi cea de după acel moment. Nici cei mai buni specialişti din Europa şi Statele Unite nu îi dădeau Lenuţei şanse de supravieţuire, până când a cunoscut, într-o localitate din România, un medic nutriţionist. Au venit acasă, au deschis frigiderul, au aruncat toate alimentele şi au trecut la hrana vie, organică, bazată doar pe plante.

De 10 ani, familia Gavriliţă trăieşte o viaţă în verde viu, aşa cum o numeşte nutriţionista. Fiecare zi începe cu un smoothie verde, preparat din plante crescute eco, doar din grădina lor. Am mers şi noi să vedem ce bunătăţi adăposteşte cămara familiei.

La prima vedere ar părea un pic utopică legătura dintre alimentaţie şi boli genetice. Însă o nouă ramură a medicinei, nutrigenomica, vine să convingă omenirea că putem preveni, ameliora şi chiar trata afecţiuni grave cu ajutorul unei hrane potrivite. Din păcate, spune Lucia Gavriliţă, care s-a specializat în totalitate pe nutriţie, această ştiinţă este foarte putin studiată.

În toţi aceşti ani, Lucia Gavriliţă şi-a pus singură pe picioare copiiişi astăzi îi admiră cum se maturizează frumos.

Călin şi Elena au ţinut să demonstreze că nu sunt diferiţi. Că sunt capabili să facă studii superioare şi să fie astăzi de folos comunităţii. Au ales ambii calea asistenţei sociale şi se declară îndrăgostiţi de această meserie. Încearcă în fiecare zi să dea o mână de ajutor, aşa cum pot ei.

Dacă tu îţi iubeşti copiii şi nu te ruşinezi cu ei, şi lumea îi va iubi. Acesta este crezul Luciei Gavriliţă, care nu şi-a considerat niciodată copii bolnavi sau diferiţi. Recunoaşte că nu a fost ferită de răutăţi şi priviri indiscrete, însă nu a avut timp să le dea atenţie.

Sursă: tvrmoldova.md

 

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.