stiri

Prezentarea autismmap.md la Ungheni

Pe data de 1 august, in orasul Ungheni, a avut loc masa rotunda organizata de FEDRA, cu suportul ONGului local „Casa pentru toti”.
Scopul evenimentului a fost promovarea Platformei Web autismmap.md elaborata in cadrul proiectului „Implicare pentru autism” finantat de USAID prin intermediul programului FHI 360.
La masa rotunda au participat reprezentanti ai APL Ungheni, ai Directiei raionale de Invatamant, Directori ai institutiilor prescolare, asistenti sociali, parinti ai copiilor cu autism si un reprezentant al presei locale.
Pe langa prezentarea Platformei web, un viu interes l-a trezit si prezentarea Dnei Aliona Dumitras, Director Executiv FEDRA, despre autism, problemele cu care se confrunta familiile in care cresc copii cu autism, dar si despre realizarile obtinute in ultimii doi ani gratie proiectelor si sustinerii din partea donatorilor internationali.
Pe parcursul sedintei participantii au adresat numeroase intrebari, au solicitat ajutor in privinta instruirii cadrelor care se vor ocupa cu copiiii cu atism, iar parintii copiilor cu autism prezenti in sala au solicitat informatie despre Centrul specializat de abilitare a copiilor cu autism de la Chisinau.
La finele mesei rotunde cei prezenti au multumit echipei proiectului pentru prezentarile interesante si utile, pentru disponibilitatea de a continua colaborarea pe diferite dimensiuni ce tin de problematica autismului. Echipa proiectului, la randul sau, i-a multumit gazdei evenimentului, in persoana Dnei Maria Calchei, Director  Centru „Casa pentru Toti”, pentru colaborare, dar si participantilor pentru interesul manifestat si pentru feedback-ul Dlor.
         

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.