Termeni și condiții de utilizare a platformei autismmap.md

 

Art. 1. Informații generale

www.autismmap.md este o platforma online (denumita in continuare „Platforma”), realizată de Federația pentru Drepturi și Resurse a Persoanelor cu Tulburări din Spectrul Autist din Republica Moldova (www.fedra.md) în cadrul proiectului „Implicare pentru autism”, cu suportul financiar al USAID prin intermediul programului FHI 360 (www.fhi360.md) și cu voluntarii organizațiilor, cadre didactice, parinșți si specialiști din domeniu, cu scopul creării unui instrument pentru întreaga comunitate, atît la nivel informațional, cît și de îndrumare și consultanță.
Accesul și utilizarea platformei (denumită în continuare „site”) se face în termenii și condițiile de mai jos.
Termenii și condițiile pot fi modificate în orice moment de către administratorul site-ului, denumit în continuare „Administrator”, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumiți în continuare „Utilizatori”.
Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile pentru utilizarea serviciilor, pentru a le putea consulta în orice moment.
Accesînd și navigînd pe acest site, utilizatorii acceptă implicit, termenii de utilizare descriși în continuare.
În cazul în care nu sunt de acord cu termenii și condițiile impuse, utilizatorii vor înceta folosirea acestui serviciu.

Art. 2. Descrierea platformei

www.autismap.md este o platforma online, destinata specialistilor din domeniul autismului, psihoterapeutilor, logopezilor, kinetoterapeutilor, parintilor copiilor cu tulburare de spectru autist (TSA), sectorului neguvernamental si sectorului de stat din Sanatate Mintala, Servicii Sociale, Educatie.
Platforma are mai multe facilitati:
Permite crearea unor profile online gratuite de catre utilizatori, care se pot conecta si relationa cu alti utilizatori, interesati de problematica TSA;
Se pot obtine angajamente importante intre specialisti, parintii copiilor diagnosticați cu TSA, organizatii, companii s.a.m.d;
Permite crearea unui liant intre actorii sociali implicati in problematica TSA, intr-un scop comun – facilitarea accesului la servicii specializate astfel incat terapia de recuperare a copilului cu TSA sa se demareze in timp util.

Art. 3. Obligatiile utilizatorului

Utilizatorul are obligatia de a furniza informatii reale si corecte despre persoana sa atunci cand aceste informatii i se cer pentru crearea unui cont pe forum. In cazul in care Administratorul www.autismap.md are motive sa suspecteze ca aceste informatii nu sunt reale, sau limbajul este neadecvat sau discriminatoriu, isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului respectiv la oricare dintre serviciile pe care le ofera.
Utilizatorului ii este interzis sa transmita/publice prin intermediul site-ului www.autismconnect.ro mesaje sau informatii al caror continut:
este obscen, grosolan, aduce atingere sau este in masura sa aduca atingere anumitor persoane, interese sau relatii sociale, dar nu numai;
contine oferte comerciale;
contine informatii cu caracter politic;
nu corespund (din punctul de vedere al Administratorului) scopului forumului si specificului tematic destinat acestuia.
Utilizatorului ii este interzis sa creeze si/sau sa foloseasca mai multe conturi („clone”).
In cazurile in care Administratorul apreciaza ca un Utilizator nu respecta conditiile si termenii de utilizare sau a adus ori poate aduce atingere in orice mod direct scopului forumului, Administratorul poate restrictiona accesul Utilizatorului la forum.
Restrictionarea poate insemna:
stergerea mesajelor al caror continut nu respecta termenii si conditiile forumului;
suspendarea temporara sau permanenta a contului si a tuturor informatiilor pe care le contine;
stergerea optiunilor definite si interzicerea accesului la serviciile www.autismap.md .
Restrictionarea accesului Utilizatorului poate sa fie, sau nu, precedata de avertismente, in functie de aprecierea exclusiva a Administratorului.
De asemenea, Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere de orice natura pentru informatiile pe care le transmite sau le publica pe Internet folosind serviciile www.autismap.md . Administratia www.autismap.md nu are nicio responsabilitate juridica fata de informatiile publicate sau transmise pe Internet de Utilizatorii acestui site.

Art. 4. Reguli generale

Administratorul site-ului declara urmatoarele:
va depune toate diligentele rezonabile pentru realizarea scopului platformei, dar nu isi asuma nicio responsabilitate in privinta continutului mesajelor/informatiilor transmise de utilizatori;
va depune toate eforturile (tehnice sau de alta natura) pentru functionarea in bune conditii a platformei;
este interzisa prin intermediul platformei incalcarea dreptului de autor apartinand tertilor;
pe masura aparitiei unor situatii noi, de orice natura, ce impun acest lucru, administratorul poate modifica conditiile si termenii de utilizare.

Art. 5. Conditii de folosire a informatiilor de pe site:

Puteti prelua, citi, imprima sau distribui orice informatie de pe acest site, cu conditia sa reproduceti fiecare dintre adnotarile despre drepturile de autor sau alte adnotari despre drepturile de proprietate continute in orice informatie pe care o preluati de pe site. Totusi, nu aveti dreptul de a modifica, refolosi, republica sau folosi continutul site-ului pentru scopuri publice sau comerciale, incluzand aici textul, imaginile, sunetul, materialele video, fara permisiunea scrisa a Asociatiei Help Autism si/sau a utilizatorului al carui continut este vizat.
De asemenea, trebuie sa luati la cunostinta ca orice vedeti sau cititi pe acest site, are drepturi rezervate de copyright, fara o alta notificare speciala.

Art. 6. Legislatie

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentele termene si condiții, precum si toate efectele juridice ce decurg din acestea, vor fi interpretate si guvernate de legea Republicii Moldova in vigoare.